Wat je moet weten bij een pruik kopen

pruik kopen

pruik kopen

Pruiken worden voor diverse redenen gedragen. Meerderdeel van de mensen gebruikt een pruik als modeaccessoire. Ook wordt de pruik gedragen als haar vervanging voor medische redenen. Wat je reden voor het dragen van een pruik ook is moet je wel weten hoe je hier goed mee om moet gaan. Van het kopen tot het dragen. Een pruik kopen kan zowel online als in een fysieke winkel. De prijzen van pruiken variëren ook enorm. Kwaliteit speelt hier een grote rol in. Ook is de prijs gebaseerd op het soort haar dat wordt gebruikt. Echt haar of synthetisch. Bij het uitkiezen van de perfecte pruik voor jou heb je veel keuze. Dus waar moet je precies op letten?

pruik kopen

Verschillen echt en synthetisch haar

Zoals gezegd heeft het soort haar een groot effect op de prijs van jouw pruik. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de 2? Vandaag de dag zijn synthetische pruiken moeilijk te onderscheiden van pruiken met echt haar. De innovatieve vezels in synthetische pruiken maken het mogelijk om probleemloos de föhn, krultang of stijltang te gebruiken. Ook zijn synthetische pruiken makkelijk te wassen en zijn ideaal voor meerdere doelgroepen. Ook ziet een synthetische pruik er als echt uit. Een pruik gemaakt van echt haar heeft deze voordelen ook. Het grootste verschil tussen de 2 is waar het van gemaakt is. Pruiken van echt haar wordt gemaakt van menselijk haar. Dit haar is gedoneerd. De pruiken van echt haar liggen in het algemeen hoger. 

Waar moet je op letten

Bij het kopen en dragen van een pruik moet je wel een aantal dingen weten. Ten eerste moet je natuurlijk weten welke pruik je wilt. Ook kan het handig zijn om na te denken over het doel van de pruik. Bij het dragen is het van belang om te weten hoe je de pruik moet verzorgen. Hoevaak kan je de pruik wassen? Kan je ermee slapen? Kun je de pruik knippen of verven? Enz. Het is belangrijk om hier van te voren over na te denken en onderzoek naar te doen.